Otvoren je poziv na natječaj MSCA Science-Policy pitch – predstavite svoj MSCA projekt u tri minute!

On

U okviru nadolazećeg španjolskog predsjedavanja Vijećem EU-a, Europska komisija organizira natječaj i nagrade za MSCA istraživače!

Prijašnji i trenutni MSCA istraživači imaju priliku predstaviti svoje istraživanje kroz trominutne prezentacije. Kroz prezentaciju potrebno je objasniti kako istraživanje pridonosi približavanju znanosti i kreiranju te donošenju politika.
Kroz izlaganje potrebno je naglasiti:

• Doprinos širim prioritetima politike EU-a: MSCA projekti s rezultatima istraživanja relevantnim za političke prioritete Europske komisije, kao što su Misije, Europski zeleni plan
• Izloženost kreiranju politika: MSCA projekti koji uključuju upućivanje na rad, smještaj i/ili kratke boravke u organizacijama povezanim s kreiranjem politika
• Olakšavanje donošenja politika utemeljenih na dokazima: MSCA projekti koji uključuju aktivnosti za širenje i iskorištavanje rezultata istraživanja prema dionicima politike

Također, istraživači moraju pokazati kako je njihov projekt povezan s politikom putem mjera kao što su:
• aktivnosti diseminacije
• kontakti s kreatorima politike, javnim organizacijama ili civilnim društvom
• organiziranje prakse, razmjene ili boravka u relevantnim organizacijama
• razvoj ideja, proizvoda ili usluga koje doprinose prioritetima politika EU-a

Europska komisija traži izvrsne komunikatore iz svih disciplina, s uzbudljivim istraživačkim temama, novim idejama i otkrićima koja povezuju znanost s kreiranjem politika. 
Prije samog natjecanja, istraživači će sudjelovati u profesionalnim grupnim i individualnim treninzima kako bi uvježbali svoje komunikacijske vještine i vještine pripovijedanja. 

Natječaj je otvoren za sve MSCA istraživače, bilo da se radi o istraživačima u ranoj fazi karijere, tj. doktorandima, bilo da se radi o iskusnim postdoktorandima. Osoblje koje je uključeno u MSCA projekte putem Razmjene osoblja također je prihvatljivo za prijavu. 
Za sudjelovanje su prihvatljivi trenutni MSCA istraživači ili MSCA alumni istraživači koji su završili svoje projekte prije manje od 3 godine.

Natjecanje će se održati 14. i 15. studenog 2023. u sklopu konferencije španjolskog predsjedništva MSCA u Toledu, u suorganizaciji Europske komisije i španjolske Zaklade za znanost i tehnologiju (FECYT)

Rok za prijavu je 30. lipnja 2023.,12:00 CEST.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama poziva. 

Topics

Mariecuriealumni.eu and the board members will never ask you passwords or other sensitive data. Also you will never receive strange links from them. Please always check the email sender and be careful what URLS you visit.