Otvoren je poziv na natječaj MSCA Science-Policy pitch – predstavite svoj MSCA projekt u tri minute!

On

U okviru nadolazećeg španjolskog predsjedavanja Vijećem EU-a, Europska komisija organizira natječaj i nagrade za MSCA istraživače!

Prijašnji i trenutni MSCA istraživači imaju priliku predstaviti svoje istraživanje kroz trominutne prezentacije. Kroz prezentaciju potrebno je objasniti kako istraživanje pridonosi približavanju znanosti i kreiranju te donošenju politika.
Kroz izlaganje potrebno je naglasiti:

• Doprinos širim prioritetima politike EU-a: MSCA projekti s rezultatima istraživanja relevantnim za političke prioritete Europske komisije, kao što su Misije, Europski zeleni plan
• Izloženost kreiranju politika: MSCA projekti koji uključuju upućivanje na rad, smještaj i/ili kratke boravke u organizacijama povezanim s kreiranjem politika
• Olakšavanje donošenja politika utemeljenih na dokazima: MSCA projekti koji uključuju aktivnosti za širenje i iskorištavanje rezultata istraživanja prema dionicima politike

Također, istraživači moraju pokazati kako je njihov projekt povezan s politikom putem mjera kao što su:
• aktivnosti diseminacije
• kontakti s kreatorima politike, javnim organizacijama ili civilnim društvom
• organiziranje prakse, razmjene ili boravka u relevantnim organizacijama
• razvoj ideja, proizvoda ili usluga koje doprinose prioritetima politika EU-a

Europska komisija traži izvrsne komunikatore iz svih disciplina, s uzbudljivim istraživačkim temama, novim idejama i otkrićima koja povezuju znanost s kreiranjem politika. 
Prije samog natjecanja, istraživači će sudjelovati u profesionalnim grupnim i individualnim treninzima kako bi uvježbali svoje komunikacijske vještine i vještine pripovijedanja. 

Natječaj je otvoren za sve MSCA istraživače, bilo da se radi o istraživačima u ranoj fazi karijere, tj. doktorandima, bilo da se radi o iskusnim postdoktorandima. Osoblje koje je uključeno u MSCA projekte putem Razmjene osoblja također je prihvatljivo za prijavu. 
Za sudjelovanje su prihvatljivi trenutni MSCA istraživači ili MSCA alumni istraživači koji su završili svoje projekte prije manje od 3 godine.

Natjecanje će se održati 14. i 15. studenog 2023. u sklopu konferencije španjolskog predsjedništva MSCA u Toledu, u suorganizaciji Europske komisije i španjolske Zaklade za znanost i tehnologiju (FECYT)

Rok za prijavu je 30. lipnja 2023.,12:00 CEST.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama poziva. 

Topics